Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pelfophoto dreamstime.com Komponenter | 09 juni 2015

Imagination och TSMC samarbetar om SoC:er för IoT

Imagination Technologies och TSMC meddelar nu att de ingått i ett samarbete gällande avancerade system för IoT.
IP-plattformarna ska föra samman Imaginations IP med TSMCs processteknologier från 55nm ner till 10nm.

Systemen som nu utvecklas inkluderar små, integrerade anslutningsmöjligheter för enklare sensorer som kombinerar en entry-level M-class MIPS-CPU med en ultra-low power Ensigma Whisper RPU för low-power Wi-Fi, Bluetooth Smart och 6LowPan, samt inkluderad RAM och flash-minne.”Om man tittar på halvledarlandskapet i dag krymper antalet företag som har förmågan att konstruera avancerade SoC:er snabbt. Konsolidering av branschen/vertikalisering och stigande tillverkningskostnader skapar en miljö där verklig differentiering är svårt att uppnå med hjälp av generiska lösningar”, skriver Imagination på företagets blogg.

Suk Lee, TSMC:s senior director, design Infrastructure Marketing Division, säger:

"För att förenkla våra kunders design och förkorta sin time-to-market, övergår TSMC och våra ekosystem-partners från chipkonstruktions-enablers till delsystems-enablers. Vi har ett nära samarbete med Imagination, en etablerad IP-ledare, som en del av vårt nya IoT Subsystem Enable-initiativ för att hjälpa företag att få sina sakernas internet och anslutna produkter på marknaden snabbare och enklare.

© Imagination

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1