Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© luchschen dreamstime.com Analys | 11 juni 2015

SSD-priserna sjunker i snabbt tempo

Den senaste rapporten från analytikerna DRAMeXchange indikerar att priserna på Solid State Drives eller SSD:er faller i ett accelererat tempo.
Anledningen är att produktionen går över till 15/16nm för flashminnena och dessutom innefattar 3D-NAND flash-teknologi.

Det genomsnittliga priset för en 128GB Cient-SSD ligger på runt 50 dollar och en 256 GB på runt 90 dollar. Under året kommer marknadspenetrationen för SSD:er att nå runt 30 procent inom bärbara datorer spår DRAMeXchange vidare, och runt 50 procent 2017.

Utöver det kommer massproduktion av SSD:er som innehåller både 3D-NAND och TLC-teknologi (Triple Level Cell) att börja massproduceras under det andra kvartalet. TLC-produkter kommer att få en snabb tillväxt i den andra halvan av året, spås det, då Intel presenterar sin senaste processorplattform; Skylake. Därför har nu många SSD-producenter bråttom med att få ut denna teknologi på banan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2