Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eumetsat - Metop Elektronikproduktion | 15 juni 2015

Nytt storkontrakt till Ruag Space

Ruag Space i Göteborg kommer att leverera meteorologiska instrument till nÀsta generations MetOp vÀdersatelliter.
Det Àr idag under det pÄgÄende som Ruag Space undertecknar ett kontrakt med satellittillverkaren Airbus Defence and Space för instrument till sex satelliter. Det sammanlagda vÀrdet Àr 350 miljoner kronor.

Det aktuella instrumentet Àr andra generationen av ett sÄ kallat occultations-instrument som anvÀnder radiosignaler frÄn globala satellitnavigationssystems för att bestÀmma temperatur, tryck, fukthalt och elektrontÀthet i troposfÀren och jonosfÀren.

Det nya instrumentet utnyttjar det amerikanska GPS-systemet, det europeiska Galileo och det ryska Glonass för att ge mÄngfalt fler mÀtningar per dygn Àn det tidigare. MÀtningarna görs dygnet runt över hela jorden, vilket ger stora mÀngder vÀrdefulla data för meteorologerna pÄ Eumetsat, som blir Àgare och nyttjare av systemet för sina lÄngtidsprognoser.

– Det Ă€r fantastiskt spĂ€nnande att vara med och leda utvecklingen av dessa instrument, som spelar en sĂ„ vĂ€sentlig roll vid framtagning av vĂ€derprognoser, sĂ€ger Mats Warstedt, vd för RUAG Space AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1