Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ngweikeong dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 juni 2015

Latour köper Produal

Investmentbolaget Latour köper finska Produal, som tillverkar utrustning för mÀtning och rumsreglering inom byggnadsautomation.
SÀljare Àr private equity-fonder som förvaltas av Vaaka Partners samt delar av ledningsgruppen.

FörvÀrvet beskrivs vara i linje med Latours ambition att investera i starka företag inom byggnadsautomation och energieffektivisering i fastigheter. Produal har sitt huvudkontor i Kotka, Finland, och produktportföljen innehÄller bland annat temperaturmÀtare, tryckgivare, rumsregulatorer, omvandlare och tillbehör. Produkterna sÀljs genom dotterbolag i Finland, Sverige, Danmark och Frankrike, men ocksÄ genom partners i andra europeiska lÀnder. Bolaget har 95 anstÀllda och omsatte under 2014 18,0 miljoner EUR.

”Produal Ă€r ett mycket starkt tillskott till vĂ„r portfölj av bolag inom byggnadsautomation och energieffektivisering av fastigheter. Bolagets breda produktsortiment har hög kvalitet och uppskattas av systemintegratörer. Produal Ă€r ett ledande varumĂ€rke i Sverige och Finland. Vi ser fram emot att vara en del av deras fortsatta internationella expansion”, sĂ€ger Björn Lenander, affĂ€rsomrĂ„deschef för Latour Industries.

”Vi kommer att driva Produal som ett oberoende bolag och ser att bolaget kan dra nytta av den erfarenhet vi har fĂ„tt frĂ„n vĂ„ra tidigare investeringar. FörvĂ€rvet Ă€r sĂ€rskilt spĂ€nnande eftersom det Ă€r vĂ„rt första utanför Sverige inom byggnadsautomation. Vi kommer att fortsĂ€tta att leta efter lĂ€mpliga förvĂ€rvskandidater i detta omrĂ„de, bĂ„de inom och utanför Norden. ”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2