Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© platongkoh dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 juni 2015

Tre teknikutmaningar söker svar

Fram till 25e september kan studenter, entreprenörer, forskare och lekmÀn lÀmna in sina förslag pÄ de tre utmaningar som bedöms ha stor potential att utveckla dess verksamhetsomrÄden eller nya marknader. I potten ligger 25'000 kronor.
Fiber Optic Valley Àr med och frÀmjar Boost Innovation 3.0. Den som lÀmnar in bÀsta lösningen pÄ respektive utmaning belönas med 25'000 kronor och den utmaning med absolut störst potential ihop med sin nyfunna lösning blir vinnare av Boost Innovation 3.0. Vinnaren utses i Sundsvall pÄ Science & Innvovation Day den 13 oktober. Prispengen Àr 200'000 och öronmÀrkt till vidareutveckling av lösningen.

De tre utmaningarna
Under vÄren trillade drygt 20 spÀnnande utmaningar in frÄn Fiber Optic Valleys medlemmar. Utmaningarna handlade om allt frÄn nya affÀrsmodeller till avancerad sensorteknik. De tre utmaningarna Àr:

Ta fram tekniken som kan identifiera vilda djur i nÀromrÄdet!

Rovdjuren var under lÄng tid nÀra utrotning i Sverige. Men pÄ senare tid har rovdjuren ökat i antal och skapar med sin nÀrvaro bÄde problem och möjligheter. Stiftelsen Rovdjurscentret De 5 Stora arbetar med information och dialog kring stora rovdjur och de möter Äterkommande en efterfrÄgan pÄ hjÀlpmedel för djurhÄllare. Nu söker Rovdjurcentret en lösning som kan varna mÀnniskan om djurets nÀrvaro och pÄ det viset göra det lÀttare för djur och mÀnniska att leva sida vid sida.

Utmaningen Àr inskickad av Rovdjurscentret de 5 stora.

Hitta en ny lösning för optimal radarfokusering i höga temperaturer!

Den svenska stĂ„lindustrin levererar högkvalitativt stĂ„l vĂ€rlden över. Processen vid tillverkningen stĂ€ller höga krav pĂ„ instrumenten och de mĂ€tningar som görs i den, minst sagt, krĂ€vande miljön. För att skydda frĂ„n hettan anvĂ€nds idag en antennlĂ„da som för signalen framĂ„t – men i branschen upplever man att lĂ„dan inte fungerar optimalt. Ta chansen att komma pĂ„ en bĂ€ttre lösning för noggranna mĂ€tningar i höga temperaturer!

Utmaningen Àr inskickad av Radarbolaget.

Vad kan blÄsfri installation av fiber ge?

Idag Àr installation av fiber genom blÄsning en vedertagen teknik i hela vÀstvÀrlden. Tekniken introducerades av British Telecom pÄ 1980-talet och bygger pÄ att en tunn fiberenhet blÄses in med tryckluft i mikrodukter, rör med en innerdiameter av endast 3,5mm. Nu har den tekniken anvÀnts i över 30 Är. Kan du komma pÄ ett effektivare, smartare eller enklare sÀtt?

Utmaningen Àr inskickad av Hexatronic.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2