Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexander podshivalov dreamstime.com Teknik | 24 juni 2015

Nej till DAB+-radio

Det kommer för tillfÀllet inte att bli nÄgon digitalisering av Sverige radionÀt. Detta dÄ flera nackdelar lyfts i svaren frÄn remissinstanserna.
Remissinstanserna har lyft flera viktiga nackdelar och oklarheter kring en digitalisering, skriver kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i en artikel som publicerats hos Svd.

SÄledes lever FM-radion vidare och de uppskattade tio miljonerna radioapparater som idag arbetat pÄ FM-bandet behöver inte bytas ut.

”I praktiken innebĂ€r en slĂ€ckning av FM-nĂ€tet i enlighet med utredarens förslag att tio miljoner radioapparater blir obrukbara och att nya behöver köpas in av konsumenterna. För att en sĂ„ omfattande omvandling av tekniken för radioutsĂ€ndningar ska genomföras krĂ€vs det givetvis starka skĂ€l, understödda av ett brett beredningsunderlag”, skriver Alice Bah Kuhnke vidare i tidningen.

Enligt remissutfallet Àr de svarande delade. En part tycker att digitaliseringen ska fortgÄ enligt plan medan en part Àr kritiska. Bland farhÄgorna finns bland annat vilken tÀckningsgrad som skulle kunna uppnÄs och om allmÀnhetens efterfrÄgan Àr tillrÀcklig.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1