Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 juli 2015

Ordrarna rullar in för Saab

Nu hÀnder det grejer hos Saab. Efter gÄrdagens ubÄtsorder om 8,6 miljarder, samt de nyligen rapporterade bestÀllningen av missiler till luftvÀrnsrobotsystemet RBS 70
Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har fÄtt en order pÄ leverans av undervattenssystem. Det totala ordervÀrdet uppgÄr till cirka MSEK 429. Ordern bokades under det andra kvartalet 2015.

Saab har stor erfarenhet av att konstruera och tillverka undervattenssystem för bÄde den militÀra och kommersiella marknaden.

– Vi har sett en ökad efterfrĂ„gan pĂ„ marknaden för vĂ„ra obemannade undervattenslösningar, och vi ser fram mot att fortsĂ€tta utveckla och leverera toppmoderna produkter till vĂ„ra kunder, sĂ€ger Görgen Johansson, chef för Saabs affĂ€rsomrĂ„de Dynamics.

– Den hĂ€r ordern Ă€r Ă€nnu ett starkt bevis pĂ„ vĂ„r vĂ€rldsledande stĂ€llning inom obemannade undervattenssystem, sĂ€ger Agneta Kammeby, chef för Underwater Systems vid affĂ€rsomrĂ„det Dynamics.

Leveranserna kommer att genomföras under 2017 och 2018.

Saab erbjuder vÀrldsledande lösningar inom undervattensvapensystem, ubÄtsjakts-trÀning, minröjning, övervakning för bÄde civila och militÀra undervattensoperationer, tillsammans med toppmoderna lösningar för offshorebranschen. Baserat pÄ Saabs lÄnga erfarenhet och kunskap inom undervattensomrÄdet, konstrueras vÄra undervattenssystem för att förbÀttra förmÄgan att möta alla krav och hot i undervattensmiljön.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2