Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ginasanders dreamstime.com Analys | 09 juli 2015

Elbilarna rullar på i Norge

Norge sitter kvar på sin tron över den den globala marknaden för el- och plug-in hybridfordon (EV/ PHEV), enligt ny analys av IHS Automotive.
Under det första kvartalet 2015, hamnade Norge först på IHS Automotive Plug-in Electric Vehicle nya Index, som rankar marknadsandelar av plug-in elektriska fordon (EV) och plug-in hybridelektriska fordon (PHEV) registreringar för åtta länder.

En tredjedel av de nyregistrerade fordonen i Norge under första kvartalet 2014 föll under kategorin EV/PHEVs. Norge leder det första kvartalet ranking med drygt 8'000 enheter, och uppnådde en 41-procentig ökning i volym jämfört med samma period 2014.

Inga importskatter på elbilar – bland andra incitament – har gjort att dessa fordon ses som ett lönsamt alternativ till fordon med förbränningsmotorer (ICE) i Norge, menar IHS.-----

Bilder © IHS

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-1