Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas ambrits dreamstime.com Teknik | 06 augusti 2015

Amerikanska Cirrus Logic köper Opalum

Actiwave, sÀljer det helÀgda dotterbolaget Opalum AB till Amerikanska Cirrus Logic Inc.
FörvÀrvet av det Svenska bolaget Opalum utökar Cirrus Logic position inom tekniklicensiering av ljudförbÀttringsmjukvara till mobiler, surfplattor, TV och bÀrbara datorer samtidigt som det skapar synergier med Cirrus Logics befintliga verksamhet.

Intresset bland annat frÄn mobiltelefontillverkare och konsumentelektronik har varit stort sedan Actiwave startade i Linköping 2007 och Opalum har licenserat den tekniska mjukvaran till bland annat Xiaomi, LG, Texas Instruments, och Oppo för att nÀmna nÄgra.

– Vi Ă€r mycket glada över att ha funnit en partner som gör det möjligt för oss att ytterligare förbĂ€ttra ljudkvaliteten pĂ„ mobila enheter. Cirrus ligger i framkant nĂ€r det gĂ€ller ljudchip för mobiler och tillsammans med vĂ„ra innovationer, som nu blivit en del av Cirrus Logic, kommer vi kunna ge miljontals konsumenter en bĂ€ttre ljudupplevelse. sĂ€ger PĂ€r Gunnars Risberg, vd pĂ„ Opalum

Actiwave kommer att behÄlla dotterbolaget Opalum ApS och genom dem fortsÀtta sÀlja konsumentprodukter, bland annat deras designhögtalare under varumÀrket Opalum.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1