Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nickondr dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 augusti 2015

JLT Mobile computers hoppas på USA

Svenska JLT Mobile Computers, som arbetar med ruggade datorer, sÀger att uppstarten av USA-bolaget ligger i fas. Och förhoppningarna Àr höga.
"Uppstarten av JLT:s USA-bolag gÄr enligt plan och med investeringar i försÀljning och marknadsföring bygger vi nu JLT:s varumÀrke och förstÀrker positionen i USA. USA-etableringen har för Ärets första halvÄr resulterat i en ökning av omsÀttningen med 9 miljoner kronor och orderingÄngen med 4 miljoner kronor jÀmfört med samma period Äret innan", skriver företaget.

Förhoppningen Ă€r att den egna representationen pĂ„ den amerikanska marknaden ska kunna öka tillgĂ„ngen till slutkunder. Förra Ă„ret stod USA för ungefĂ€r hĂ€lften av JLT:s omsĂ€ttning. FÖrsĂ€ljningen 2014 landade pĂ„ 72 miljoner. För första halvan av 2015 ligger omsĂ€ttningen pĂ„ 43,7 miljoner kronor.

Samtidigt, skriver JLT, pÄverkar den pÄgÄende krisen pÄ energisektorn företaget negativt, speciellt försÀljningen av stryktÄliga heavy-duty-datorer inom olja, gas och gruvor.

"JLT styr nu en större del av försÀljning- och marknadsaktiviteterna mot andra segment sÄsom hamnar, lager och transporter dÀr JLT har en stark nÀrvaro, för att pÄ sÄ sÀtt kompensera för nergÄngen i energisektorn."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1