Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© luchschen dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 augusti 2015

Saab får order på radarsystem - producerar i Göteborg

Saab har fått en order på radarsystem av typen Giraffe AMB, samt för uppgradering av befintliga Giraffe-system och tillhörande utrustning. Ordervärdet är 610 miljoner kronor.
– Vi är glada över att ha kommit överens med det brittiska försvarsdepartementet om denna betydande expansion och uppgradering av deras Giraffe AMB-system. Vi ser fram emot att stödja både insatsuppdrag och ytterligare systemutvecklingar baserade på vår kontinuerliga utvecklingsplan för Giraffe, säger Micael Johansson, chef för Saabs affärsområde Electronic Defence Systems.

Giraffe AMB-radarn ger en 360-gradersuppdatering av luftlägesbilden varje sekund och täcker ett avstånd på 120 km. Den kan användas i krävande miljöer såsom berg, komplexa kustregioner och vindkraftsområden.

Utveckling och produktion kommer att ske i Göteborg. Leveranserna startar under senare delen av 2015 och pågår till 2018.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2