Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alinoubigh dreamstime.com Teknik | 24 augusti 2015

Tillväxten på smartphone-marknaden tappade fart

Gartner skriver att tillväxten på smartphone-marknaden tappat rejält med tempo under årets andra kvartal.
Det andra kvartalet 2015 var det sämsta i tillväxt mätt sedan 2013, skriver analytikern Gartner. Totalt låg försäljningen på 330 miljoner smartphone-enheter, en ökning med 13,5 procent jämfört med samma period förra året.

Östeuropa, Mellanöstern och Afrika visade starkast siffror medan Kina för första gången år-mot-år visade på en minskning (med 4 procent).

Samtidigt förblir Kina det största landet räknat i antalet sålda smartphones, med ungefär 30 procent av den totala smartphone-försäljningen under det andra kvartalet 2015.

Samsung pressas och tappade 4,3 procentenheter i marknadsandel och minskade med 5,3 procent i antalet sålda enheter under kvartalet.

Vinnare var istället kinesiska Huawei med en tillväxt på 46,3 procent i försäljning. Försäljningen av iPhones ökade under samma tid med 36 procent.


© Gartner

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1