Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© 4designersart dreamstime.com Komponenter | 25 augusti 2015

SK Hynix investerar 26 miljarder dollar i nya fabriker

Minnestillverkaren SK Hynix kommer att investera fantasisumman 26 miljarder dollar (215 miljarder kronor) i två nya fabriker för minnen.
De nya sydkoreanska fabrikerna kommer att vara ett steg framåt, rent teknologimässigt, och ska konkurrera med rivaler såsom Samsung, Toshiba och Micron, skriver Reuters. De ska stå färdigt runt 2024.

DRAM-marknaden har länge brottats med fallande priser och lönsamhetsproblem. Det är egentligen bara relativt nyligt som situationen har börjat stabilisera sig sedan flera företag gått ur eller minskat sitt deltagande på marknaden. Analytikern Greg Rog vid HMS säger till tidningen att han inte tror att investeringen kommer att ha negativ inverkan på marknaden:

"Minneschip-branschen är redan styrd av en handfull företag, så det finns ingen anledning för alla inblandade parter att starta nya priskrig." Han påpekar att investeringarna ligger i linje med rivaler såsom Samsung.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1