Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© baloncici dreamstime.com Teknik | 26 augusti 2015

Nytt elektronikcentrum ska ge Halmstad en knuff

Den 11 september inviger ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, Elektronikcentrum i Halmstad (ECH), skapat av Högskolan i Halmstad i samverkan med vÀstsvenskt nÀringsliv.
– Sverige har de senaste Ă„ren blivit allt bĂ€ttre pĂ„ elektronikinnovationer. Genom Elektronikcentrum i Halmstad kan ett effektivt samarbete mellan akademi och industri göra svensk teknik Ă€nnu mer konkurrenskraftig, sĂ€ger projektledare Urban Bilstrup.

Elektronikcentrum i Halmstad (ECH) Àr bÄde en samverkansarena för alla aktörer inom elektronikutveckling, och ett testhus för mÀtningar och certifieringar av elektronikprodukter. Fokus ligger pÄ inbyggda system och hÄrdvara för Internet of Things. Att regionens företag kan göra sina mÀtningar pÄ hemmaplan gör att ledtider kan kapas och produktutveckling gÄr snabbare.

– PĂ„ Elektronikcentrum i Halmstad samarbetar forskare med nĂ€ringsliv och industri. Det skapar en dynamisk utvecklingsplattform, och gör ECH till ett innovationsnav i VĂ€stsverige, sĂ€ger Urban Bilstrup.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2