Annons
Annons
Annons
Annons
© beatricee _dreamstime.com Komponenter | 01 september 2015

Intervju: Indesmatech öppnar nytt i Sverige

Danska Indesmatech vill fylla en ny nisch när företaget öppnar upp i Södertälje. Det är ett nytt grepp runt designsupport och marknadsföring för halvledarproducenter som är grundidén.

Avancerade teknologier är alltid svåra att implementera från början, det är grundtanken bakom Indesmatech och det är här företaget ser sig som en aktör.
"Strukturen i branschen har inte utvecklats signifikant, speciellt gällande teknisk support till kunden."
Konceptet kallas DMP — "Design-in och Marketing Partner". Indesmatech är därmed en representant för halvledarproducenterna och tar ett mycket större ansvar inom designsupport och marknadsföring än traditionella kanaler. Fokus är primärt två områden: • Designsupporten som utförs av ingenjörer från oberoende design- och utvecklingshus (IDH) med expertis och designerfarenhet inom specifika teknikområden. • Den lokala marknadsföringen har fokus på hela systemdesignen, inklusive utvecklings-verktyg och utvecklingskoncept, både på hårdvara och mjukvarusidan. Indesmatech har existerat i ett år i Danmark och är grundat av Rune Domsten och Søren Manicus. ”Strukturen i branschen har inte utvecklats signifikant, speciellt gällande teknisk support till kunden. Samtidigt har komponenterna blivit mycket mer avancerade och komplicerade”, säger Rune Domsten till Evertiq. ”Här blir vi producentens förlängda arm och en ny form av partner.” Indesmatech öppnar därför nu en avdelning i Södertälje och utvidgar därmed territoriet som nu täcker Danmark, Sverige och Norge. Patrik Särenfors blir ansvarig för Indesmatech aktiviteter i Sverige och Norge. Han har mer än 20 års erfarenhet av utveckling, försäljning och tekniksupport och var senast anställd på Future Electronics. Indesmatech startar i Sverige och Norge i ett samarbete med Semtech och Conexant. I framtiden kan det även bli aktuellt att utöka med några fler partners, men fokus kommer fortsatt att ligga på färre partner där Indesmatech kan lägga starkt fokus och där dessa inte konkurrerar med varandra. Rent konkret köper Indesmatech in resurser från oberoende design- och utvecklingshus och får därmed tillgång till experter som är ute på fältet varje dag. Dessa kvalificeras sedan för jobbet i fråga. ”Ute i branschen efterfrågas specialister på systemnivå, inte bara på enhetsnivå. Systemen blir precis som komponenterna mer och mer avancerade och det tar längre tid från start till mål. Chip-producenterna tjänar bara pengar när produkter blir producerade. Med vår kompetens kan vi minska tiden fram till att produkter ska produceras, något som alla tjänar på”, säger Rune Domsten. Dessutom hoppas Indesmatech göra leveranskedjorna mer flexibla eftersom företaget hjälper till att se vad kunden behöver för komponenter. Var dessa sedan anskaffas är en annan fråga. ”We don't care”, säger Søren Manicus.
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-1