Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© begemot 30 dreamstime.com Analys | 04 september 2015

Industriproduktionen backade

Enligt färska siffror från SCB minskade industriproduktionen i juli månad.
Produktionen inom industrin minskade i juli med 3,0 procent jämfört med juni, i säsongrensade tal. Jämfört med juli föregående år minskade produktionen med 1,9 procent, i kalenderkorrigerade tal.

Utvecklingen i industriproduktionen i juli var negativ för en majoritet av industrins delbranscher. Industrin för elapparatur var den delbransch som redovisade störst nedgång (-11,9 procent mot juni, -11,3 procent jämfört med juli förr året) samtidigt som industrin för datorer, elektronikvaror och optik visade en nedgång på -4,6 procent mot juni och en ökning på 3,0 procent jämfört med juli förra året.

Under den senaste tremånadersperioden, maj-juli 2015, minskade produktionen med 0,1 procent jämfört med den föregående tremånadersperioden, februari-april 2015, i säsongrensade tal.

På årsbasis utvecklades industriproduktionen negativt med en nedgång på 1,9 procent i juli 2015 jämfört med motsvarande månad föregående år, i kalenderkorrigerade tal.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2