Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© victor habbick dreamstime.com Teknik | 07 september 2015

Acer in på robotmarknaden?

Acer kan vara nästa spelare på den växande robotmarknaden – företaget ska nämligen, enligt rapporter, investera i FoU på just robotsidan.
Verksamheten ska dock vara i sin linda än så länge och den behöver tid för att mogna. Den förväntas inte stå för några större bidrag inom de närmaste två-tre åren, skriver DigiTimes.

I augusti gick Acer in som finansieringspartner till den sociala roboten Jibo. Denna sociala robot väntas vara ett stöd för framför allt barn och äldre.

"Vår investering i Jibo baseras på vår syn på Jibo som en plattform för att utveckla IOB (Internet of Being)-tjänster och smarta hemapplikationer som kan drivas med Acers BYOC (Bring Your Own Cloud) eller som i framtiden kan erbjuda förbättrad interaktivitet med Acer Chromebooks inom utbildningssektorn", sade Jeff Chen, Acers chief investment officer, i samband med investeringen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2