Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 16 september 2015

Saab i avtal med BAE Systems

Försvarsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med BAE Systems gällande design och utveckling av ett nytt minröjningssystem, Multi-Shot Mine Neutralisation System (MuMNS).
I mars 2015 tecknade Thales, Frankrike, ett kontrakt gällande ett samarbetsprojekt mellan Frankrike och Storbritannien inom Maritime Mine Countermeasures (MMCM). Som en del av projektet har Saab under de senaste 18 månaderna samarbetat med BAE Systems för att designa ett nytt minröjningssystem.

Saab och BAE Systems kontrakt innebär att Saab ska slutföra design och utveckling av det nya minröjningssystemet Multi-Shot Mine Neutralisation System (MuMNS), baserat på en ny Remotely Operated Vehicle (ROV).

”Kontraktet är resultatet av ett gott samarbete mellan Saab och ett antal företag, inklusive Thales och BAE Systems. Vi är mycket glada att få vara en del i detta utmanande samarbetsprojekt, ett projekt som kommer stärka Saabs redan framskjutna ställning inom systemutveckling för MMCM”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1