Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 16 september 2015

Saab i avtal med BAE Systems

Försvarsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med BAE Systems gÀllande design och utveckling av ett nytt minröjningssystem, Multi-Shot Mine Neutralisation System (MuMNS).
I mars 2015 tecknade Thales, Frankrike, ett kontrakt gÀllande ett samarbetsprojekt mellan Frankrike och Storbritannien inom Maritime Mine Countermeasures (MMCM). Som en del av projektet har Saab under de senaste 18 mÄnaderna samarbetat med BAE Systems för att designa ett nytt minröjningssystem.

Saab och BAE Systems kontrakt innebÀr att Saab ska slutföra design och utveckling av det nya minröjningssystemet Multi-Shot Mine Neutralisation System (MuMNS), baserat pÄ en ny Remotely Operated Vehicle (ROV).

”Kontraktet Ă€r resultatet av ett gott samarbete mellan Saab och ett antal företag, inklusive Thales och BAE Systems. Vi Ă€r mycket glada att fĂ„ vara en del i detta utmanande samarbetsprojekt, ett projekt som kommer stĂ€rka Saabs redan framskjutna stĂ€llning inom systemutveckling för MMCM”, sĂ€ger Görgen Johansson, chef för Saabs affĂ€rsomrĂ„de Dynamics.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1