Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rasa messina francesca dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 september 2015

Foxconn vill ha Sharps LCD-enhet

EMS-jätten Foxconn kikar nu på att ta över Sharps enhet inom LCD:er - något som också kan ge Sharp möjligheten att komma på fötter.
Företagen har enligt uppgift varit i samtal sedan sommaren. Om förhandlingarna skulle leda till en affär är tanken att Foxconn ska ta en majoritetsandel i LCD-bolaget, där också Apple skulle göra en investering, rapporterar Nikkei som refererar till källor.

Men den taiwanesiska EMS-jätten vill ha ännu mer av Sharps verksamheter - Foxconn är också ute efter att förvärva Sharps andel av Sakai Display Products, en tillverkare av LCD-paneler som drivs gemensamt av de båda företagen, fortsätter rapporten.

Sharps LCD-verksamhet gjorde under april-juni en rörelseförlust på 13,7 miljarder yen (101 miljoner euro). En potentiell affär med Foxconn kan begränsa riskerna för Sharp, samtidigt som det lämnar utrymme för att förbli involverade i verksamheten, konstaterar rapporten.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2