© kornwa dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 oktober 2015

Kamstrup i partnerskap med Itron

Danska Kamstrup och Itron ingår i en allians centrerad runt energimätning.
Samarbetet kommer att fokusera särskilt på den österrikiska marknaden, där Kamstrup kommer att delta för att ta itu med industrins krav på att ha flera alternativ för leverantörer till smarta elnät. Kamstrup kommer att leverera RF-kommunikations OMNIPOWER smarta mätare, en komponent i OMNIA Suite smart grid-plattformen, vilket i kombination med en Itron OpenWay Riva nätverkskommunikationsmodul kommer att ge IEEE-standards-baserad PLC och RF-kommunikation på samma gång.

Samarbetet är en del av Kamstrups strategi för att säkra större interoperabilitet inom mätarlösningar.

"Öppenhet och interoperabilitet - precis som datasäkerhet och prestanda - är viktiga för en framtidssäker smart grid-lösning. Vår smarta elnätsplattform OMNIA Suite är utformad för sömlös integrering. Det ger hög flexibilitet i systemet och det kan lätt integreras med andra system för insamling av uppgifter", säger Kamstrups Country Manager i Österrike, Wolfgang Haager.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1