Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu dreamstime.com Teknik | 06 oktober 2015

Sony delar upp bolaget

Sony kommer att dela upp sin halvledarverksamhet i ett försök att stÀrka tillvÀxten pÄ verksamhetsomrÄdet för bildsensorer.
Sony kommer att anta en ny operativ struktur för sitt ”Devices”-segment. Syftet med den nya strukturen Ă€r att var och en av de tre viktigaste verksamheterna inom segmentet, det vill sĂ€ga halvledar-, batteri- och lagringsmedia-verksamheterna, snabbare ska kunna anpassa sig till sina respektive förĂ€ndrade marknadsförhĂ„llanden och dĂ€rmed generera en hĂ„llbar tillvĂ€xt.

Inom halvledarverksamheten, dÀr bildsensorer ligger som fokus, kommer Sony etablera Sony Semiconductor Solutions för att ytterligare stÀrka verksamheten, samt koncentrera sig pÄ hÄllbar tillvÀxt. FoU, affÀrsstyrning, försÀljning och annan verksamhet med anknytning till halvledarverksamheten, som för nÀrvarande övervakas av företagsgrupper och FoU-enheter inom Sony Corporation, kommer att överföras till Sony halvledarlösningar.

Batteriverksamheten, Sony Energy Devices Corporation, kommer att fortsÀtta att engagera sig i integrerade affÀrssystem och tillverkning. AffÀrsfunktionerna för lagringsmediaverksamheten, som för nÀrvarande ligger inom Sony Corporation, kommer att överföras till Sony Storage Media and Devices Corporation.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2