Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz wolczyk dreamstime.com Komponenter | 06 oktober 2015

Ascatron och LPE samarbetar inom kraftelektronik

Ascatron AB, leverantör av kiselkarbid (SiC) epitaxi-material, och LPE SpA, som arbetar inom epitaxireaktorer för kraftelektronik, har ingått ett samarbetsavtal för att utveckla högpresterande kiselkarbid epitaxiella-material för volymproduktion på 150 mm-substrat.
Ascatron har installerat en ny SiC epitaxireaktor levererad av LPE i produktionen i Kista, Stockholm. Reaktorsystemet med 150 mm wafer-kapacitet har modellnamnet PE106. Det är en nyutveckling från LPE och har nyligen introducerats på marknaden.

"Den nya produktionsutrustning från LPE är nyckeln till att skala upp Ascatrons avancerade epitaxi-processer till state-of-the-art 150 mm SiC-wafers", säger Christian Vieider, vd för Ascatron. "Vi är nu redo att förse våra kunder med n-typ dopade epi-wafers med tjocklekar från 0,1 pm till 100 pm".

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2