Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© anton andronov dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 oktober 2015

80 sägs upp hos Husqvarna efter automatiseringar

Husqvarna Group förÀndrar i tillverknings- och logistikstrukturen i Sverige, USA och Kina för att sÀnka kostnaderna.
KostnadssĂ€nkningarna kommer att utnyttjas för investeringar i lönsam tillvĂ€xt och för att mildra negativa valutaeffekter framöver. ÅtgĂ€rderna uppskattas medföra kostnader pĂ„ cirka 150 miljoner kronor. FörĂ€ndringarna förvĂ€ntas gradvis leda till Ă„rliga besparingar om cirka 80 miljoner kronot, med full effekt 2018.

– Tillverkning och logistik, och dĂ€rtill kopplade arbetssĂ€tt har varit nĂ„gra av vĂ„ra sĂ€rskilda fokusomrĂ„den pĂ„ sistone. NĂ€r det gĂ€ller tillverkningsenheten i Huskvarna har vi till exempel investerat i automationsteknik och produktionsprocessförĂ€ndringar, sĂ€ger Kai WĂ€rn, vd och koncernchef för Husqvarna Group. FörĂ€ndringarna i Huskvarna förĂ€ndrar personalbehovet och det bedöms att nĂ€rmare 80 medarbetare i produktionen pĂ„verkas. Personalreduktionen Ă€r planerad att genomföras under 2015 och 2016, efter förhandlingar med facket.

Det har Àven beslutats om investeringar i och en konsolidering av logistik- och lagerstrukturen i anslutning till produktionsanlÀggningarna i Orangeburg och McRae, USA, vilka kommer att genomföras gradvis under 2016 och 2017. Konsolideringen medför bland annat redovisningsmÀssiga konsekvenser som nedskrivningar av tillgÄngsvÀrden och reserver för ingÄngna leasingavtal.

Vidare kommer koncernens produktionsanlÀggning i Shanghai att konsolideras in i koncernens produktionsanlÀggning i Changzhou, Kina. FörÀndringen kommer att slutföras under 2016.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2