Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Svensk Elektronik Elektronikproduktion | 09 oktober 2015

Blandade teknologier tävlar om Embedded Award

För 13:e gÄngen ska Embedded Award delas ut. Evertiq har spanat in bidragen som i Är rör sig i en salig blandning av kategorier.
Totalt Àr det sju stycken företag som gör upp om priset pÄ Enterprise-sidan.

Aifloo visade upp sin armbandslösning, ett trygghets- och alarmsystem för ÀldrevÄrden. Ruffcom var ocksÄ med pÄ mÀssan för att visa upp sina lösningar som baseras pÄ optiska sensorer, ocksÄ tÀnkta att hjÀlpa till inom ÀldrevÄrden.

PÄ andra sidan spektrumet fanns tvÄ stycken bÄtrelaterade innovationer: Zipwake som i partnerskap med Tritech tagit fram ett trimningssystem för planande och halvplanande bÄtar som gör att dessa kommer upp i rÀtt lÀge snabbare. BÄtsystemet De-Iceman visades ocksÄ upp, tÀnkt att hjÀlpa bÄtÀgarna att hÄlla vattnet runt bÄten isfritt.

Chargestorm visade upp sitt senaste system baserat pÄ laddkontrollkort för kommunikation mellan fordon och backendsystemet.

Info24 visade upp en multifunktionell embedded-dator som kan laddas pÄ med appar och som dÀrmed kan anvÀndas för en rad applikationer.

Sist men inte minst var Serstech pÄ plats för att visa upp sin handburna spektrometer-lösning som kan identifiera substanser pÄ sÄ lite som 30 sekunder.

Blandat fÀlt med andra ord, och jag Àr inte avundsjuk pÄ juryn med uppdraget att bena ut det dÀr.

PÄ student-fronten finns tre nominerade, ocksÄ de inom vitt skilda omrÄden:

Walnut Waves Ă€r ett ”headband” med sensorer tĂ€nkta att hjĂ€lpa till med att diagnosticera epilepsi. Vi fick ocksĂ„ se en Modern trĂ€ningsmaskin dĂ€r elektroniken med hjĂ€lp av motorkraft stĂ€ller in tyngden i en bĂ€nkpressanordning – med inbyggt sĂ€kerhetssystem för att undvika skador. Sist ut var Fortknights Portier-system, ett passersystem som förnyar koder och skickar ut via app, och som ocksĂ„ hanterar QR-koder och bluetooth.

Prisutdelningen kommer att ske vid Embedded conference, den 3:e november. Det blir ocksÄ tredje gÄngen som mÀssan gÄr av stapeln i Kista.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1