Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fiber optic valley Teknik | 15 oktober 2015

Radarbolaget blev Boostvinnare – får förstudiemedel

Fiber Optic Valleys innovationstävling Boost Innovation har kortar Göteborgsbaserde Radarbolaget till vinnare. Nu får bolaget pengar till en förstudie.
Radarbolaget vinner 200'000 kronor i förstudiemedel och kan nu påbörja utvecklingen av en lösning i samverkan med Högskolan i Gävle. Det vinnande bidraget handlar om att lösa framför allt stålindustrins utmaning med noggranna mätningar i höga temperaturer. Bolaget arbetar med komplexa mätsystem med radarsensorer för stål- och metallindustrin, energi och papper, bygg och infrastruktur, arbetsfordon samt processindustri.

På andra plats i tävlingen kom Hexatronic Cables and Interconnect och på tredje plats Rovdjurscentret de 5 Stora.

Första pris är 200'000 kronor, andra pris 100'000 kronor och tredje pris 50'000 kronor i förstudiemedel för att utveckla idén i ett samverkansprojekt.

”Vinnaren Radarbolaget hade utmaningen med störst potential tillsammans med bästa lösningen som kom från Högskolan i Gävle”, skriver Fiber Optic Valley.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-1