© baloncici dreamstime.com Komponenter | 21 oktober 2015

Intel planerar att konvertera wafer-fabrik till minnes-fabrik

Intel Corp kan komma att investera upp till 5,5 miljarder dollar för att ställa om produktionen i kinesiska Dailan till att tillverka icke-flyktiga minnen.
"Icke-flyktiga minnesbaserade Solid State Drives ligger i stark närhet till Intels Core computing och är en viktig del av Intels strategi för att vara en grundläggande leverantör av infrastruktur som driver den smarta, anslutna världen. Detta i kombination med en snabbt växande marknad presenterar stora möjligheter att driva tillväxt för Intel”, sade Rob Crooke, Senior Vice President, General Manager Non-Volatile Memory Solutions Group.

Intel kommer att utnyttja sin anläggning Dalian, Kina för att bidra till att utöka bolagets produktionskapacitet inom icke-flyktiga minneslösningar. Utbyggnaden är en del av Intels globala multi-source försörjningsstrategi. Bolaget räknar med initial produktion av 3D-NAND teknik i Dalian under andra halvan av 2016.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2