Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 28 maj 2002

Ericssonpersonal till staten

Den statliga forskningsmyndigheten Vinnova föröker rädda en del av den kompetens som Ericsson gör sig av med. Man kommer att ta över en del nedlagda forskningsområden, bla fiberoptik.
Vinnova försöker ta hand om de intressantaste forskarna och deras projekt och skapa nya företag kring dem som kan vidareutvecklas.

- Vi har bara gjort en del i liten skala som att finansiera projektledare på några orter men jag tror att vi fattar beslut före sommaren om fortsättningen. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter, säger Generaldirektör Per Eriksson på Vinnova till di.se.

Per Ericsson hoppas på en "Pharmaciaeffekt". I Uppsala finns i dag fler som arbetar med bioteknik än under Pharmacias storhetsdagar och Vinnova hoppas kunna bidra till en liknande utveckling inom telekomområdet.

De orter som Vinnova tror kan bli intressanta för telekomprojekt är Luleå, Karlstad, Linköping, Göteborg, Lund, Karlskrona och Stockholm. Detta skriver Ny Teknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2