Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© inductiveload wikipedia Komponenter | 22 oktober 2015

Lam Research köper KLA-Tencor

Halvledarvärlden fortsätter att transformeras; nu på utrustningssidan när två storbolag inom utrustning för halvledarproduktion slår ihop sina verksamheter.
Lam Research Corporation och KLA-Tencor Corporation har meddelat att de skrivit ett definitivt avtal där Lam kommer att köpa majoriteten i Tencor till en köpeskilling om 10,6 milajrder dollar.

Enligt villkoren i det slutgiltiga avtalet kommer Lam förvärva KLA-Tencor för cirka 5,0 miljarder dollar i sammanlagt kontant vederlag och dessutom förvärva cirka 80 miljoner aktier i Lam, en affär som värderas till 5,6 miljarder dollar. KLA-Tencors aktieägare förväntas äga cirka 32 procent av det sammanslagna företaget.

Lam Research Corp är en leverantör av wafer-tillverkningsutrustning och tjänster till halvledarindustrin. KLA-Tencor Corporation är en leverantör av processtyrnings och yield management-lösningar, och samarbetar med kunder runt om i världen för att utveckla inspektions- och mätteknik. Produkterna används av producenter av halvledare, LED, och andra relaterade nanoelektronika industrier.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1