Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 maj 2002

Beijer förvärvar Autic

Beijer Electronics förvärvar 100 procent av agenturföretaget Autic System AB i Landskrona.
Autic System har en årsomsättning på cirka 25 mkr och har sammanlagt tio anställda. Bolagets huvudprodukt är så kallade SCADA-system från den australiensiska leverantören Citect. SCADA-system är en typ av programvara som gör en PC till en central övervakningsstation för kontroll och styrning av stora automationsanläggningar.

-Autic System är ett strategiskt viktigt förvärv. Det breddar och stärker vårt produktprogram inom affärsområdet Automation som verkar på den nordiska marknaden, säger Göran Sigfridsson, VD för Beijer Electronics.

Autic System är en leverantörer av SCADA-system. Autic System lanserade även en ny programvara från Citect kallad Plant2Business förra året. Programvaran kopplar samman produktionsstyrningar med överordnade system. Autic System tillför Beijer Electronics nya kunder samt nya områden inom automation såsom infrastruktur och fastighetsautomation.

-Vi kan tillsammans på ett bättre sätt bearbeta marknaden för stora automationslösningar. Det ligger även väl i linje med vår nya produkt inom styrsystem från Mitsubishi, MELSEC Q, som introducerades förra året, säger Göran Sigfridsson.

Beijer Electronics ger också Autic System en större tyngd på marknaden samt resurser för att öka försäljningen såväl i Sverige som på övriga nordiska marknader. Autic System har ett systerbolag i Norge där man idag äger tio procent.

Autic System grundades 1988 och skall fortsätta att verka som ett självständigt bolag inom affärsområdet Automation. Nuvarande VD Flemming Denne kvarstår i sin befattning.

Autic System kommer att ingå i Beijer Electronics räkenskaper från och med 1 juni 2002. Förvärvet innebär att en goodwill på ca 5 mkr uppstår i koncernbalansräkningen. Förvärvets påverkan på Beijer Electronics resultat per aktie bedöms bli endast marginell under innevarande år medan det förväntas bidra positivt under nästa år. Detta enligt ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1