© pichetw dreamstime.com Komponenter | 27 oktober 2015

Halvledare: IDT köper ZMDI för 310 miljoner dollar

Integrated Device Technology har ingått ett avtal om att förvärva privatägda ZMDI (Zentrum Mikroelektronik Dresden AG) för 310 miljoner dollar i kontanter.
Förvärvet ger bolaget en Automotive & Industrial-verksamhet och utökar IDT:s position inom högpresterande programmerbara kraftenheter, timing och signalkonditionering. IDT arbetar sedan tidigare ihop med bland annat Ikea där de utvecklar laddningslösningar. Förvärvet ska också stärka inom trådlös laddning och Power management.

"Vi får en exceptionell grupp av begåvade människor och immateriella rättigheter från ZMDI, som går med i en av teknikbranschens snabbast växande företag. Med den extra fördelen av IDT kostnadsstruktur och massproduktionsförmåga, förväntar vi oss att ZMDI:s intäkter ska uppnå en liknande ekonomisk modell som IDT:s befintliga verksamhet under det första året av kombinerade verksamheter", säger Gregory Waters, IDT:s vd och koncernchef.

Affären har enhälligt godkänts av styrelsen i båda bolagen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2