© rasa messina francesca dreamstime.com Komponenter | 28 oktober 2015

Sony bekräftar: Tänker ta över Toshibas sensor-verksamhet

Sony och Toshiba har ingått ett icke-bindande MoU som bekräftar deras intention att förhandla fram en lösning för Sonys övertagande av Toshibas sensor-verksamhet, inklusive halvledarfabriker och utrustning.
Parterna avser överföra fabrikslokaler, utrustningen och relaterade tillgångar vid Toshibas 300mm-wafer-produktion som i huvudsak återfinns i Oita, Japan. Efter transaktionen kommer Sony driva siten som en produktionsfacilitet för Sony Semiconductor Corporation, ett helägt dotterbolag till Sony som primärt arbetar med CMOS bild-sensorer.

Sony planerar också att ta över anställda från fabriken - samt personer som arbetar inom områden som CMOS-bildsensor-konstruktion och design. Totalt handlar det om ungefär 1'100 anställda som då skulle gå över till Sony-koncernen vid slutförandet av överlåtelsen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1