Annons
Annons
Annons
Annons
© myfc Elektronikproduktion | 17 november 2015

myFC bygger svensk fabrik - ABB:s Yumi står för produktionen

myFC och ABB inleder ett strategiskt samarbete runt ABBs nya robotteknik Yumi. Robotarna ska producera laddningskorten till myFCs nya bränslecellsladdare.

Robotarna ska producera laddningskorten till myFCs nya bränslecellsladdare, JAQ och i och med samarbetet, bygger myFC sin första fabrik i Sverige. Produktionen kommer att ske från och med våren 2016.
Björn Westerholm, VD på myFC & Dennis Helfridson, Enhetschef Robotics i Sverige, ABB
myFCs JAQ beskrivs som världens minsta laddare som använder miljövänlig bränslecellsteknik för att skapa elektricitet omedelbart för smartphones och surfplattor. myFC vill med detta revolutionera laddningen "i fickan" Laddningskortet stoppas in i enheten och elektricitet skapas omedelbart när kortet aktiveras i laddaren. Robotarna från ABB kommer till en början att göra produktionstester och montage av JAQs laddningskort som innehåller vatten och salt och genererar grön energi tillsammans med bränslecellen. – Vi är mycket glada över att vara delaktiga i myFCs arbete med att skapa en innovativ och effektiv produktion av deras PowerCard. YuMis unika egenskaper gällande småkomponenttillverkning skapar en perfekt matchning med myFCs behov av en robot som är enkel att använda och som kan arbeta i nära samarbete med människor på samma monteringsuppgifter., säger Dennis Helfridson, Enhetschef Robotics i Sverige, ABB – Anledningen till att vi nu inleder samarbetet med ABB och dess nya YuMi-robot är att vi kan kontrollera hela bränsleproduktionen och samtidigt bli platsoberoende. Därför sätter vi just första produktionscellen i Sverige så att vi kan säkra upp att hela vår montering och produktion, är 100% grön och att vi endast använder oss av förnyelsebar energi. Med YuMi kan vi vara mycket flexibla i variantflödet och producera nära våra kunder i Europa, USA, Asien - eller varthelst vi kan ha en grön, kontrollerad och kvalitativ miljö, säger Björn Westerholm, vd på myFC. Han fortsätter: – Robotiseringen betyder också att vi drar ner produktionskostnaden på kortet, vilket är en viktig parameter. För operatörskunden betyder flexibiliteten att vi kan producera laddningskort med olika utseenden eller budskap för t.ex. större evenemang där operatören vill profilera sig på ett nytt sätt. Bild: © myFC
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-07-22 14:06 V18.7.4-2