Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 31 maj 2002

Siemens och Dräger bildar bolag

Siemens och Dräger bildar gemensamt bolag inom intensivvård, Siemens-Elema i Solna blir en del av det nya bolaget.
Siemens Medical Solutions Group och Drägerwerke AG planerar att bilda ett gemensamt bolag för sina globala verksamheter inom intensivvård omfattande patientövervakning, narkossjukvård och respiration. Det nya bolaget får en världsledande position inom samtliga dessa verksamhetsområden.

Som ett led i affären kommer intensivvårdsverksamheten inom Siemens Medical Solutions samt Drägers verksamhet inom medicinsk teknik att överföras till ett nytt bolag med namnet Dräger Medical - a Dräger and Siemens company.

De två bolagens produktportföljer kompletterar varandra inom områdena respiration och narkossjukvård, där båda bolagen har lång erfarenhet. Genom att kombinera Siemens Medical Solutions system för patientövervakning med Drägers produkter för patientdatahantering kommer det nya bolaget att kunna erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar för intensivvården.

Det nya bolaget kommer att erbjuda produkter system och lösningar för intensivvård, operation och anestesi till hela världsmarknaden och kommer att ha ett nära samarbete med Siemens Medical Solutions säljorganisationer vad gäller helhetslösningar för sjukhus.

Dräger Medical - a Dräger and Siemens Company kommer genom affären att få en omsättning på 1,2 miljarder Euro årligen och ha 6 400 anställda, varav 4 800 från Dräger och ca 1 600 från Siemens Medical Solutions. Forsknings- och utvecklingsanläggningar samt produktion finns i Tyskland, Sverige, Nederländerna, Holland, USA och Kina. Försäljnings- och serviceverksamhet finns i över 100 länder. Det nya bolaget kommer att ägas till 65 % av Dräger och till 35% av Siemens.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2