Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikael damkier dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 november 2015

Konsolidering mellan Berget, Westcontrol och Idea

Tre företag vill nu slå samman sina påsar under nästa år för att skapa en ny elektronik-spelare i norska Notodden.
Det är företagen Berget AS, Idea Kompetanse AS - avdelningen för elektronik samt Westcontrol Notodden som konsolideras.

De tre företagen beskriver att de har starka positioner på den aktuella marknaden, med en orderbok på mer än 70 miljoner norska kronor. Ett samgående skulle öka konkurrenskraften, tror parterna.

Det nya bolaget kommer att ha en högteknologisk profil som uppfyller de strängaste kraven från professionella kunder i Norge och utomlands. Bolaget kommer att erbjuda totalleveranser av bland annat kabelsystem, elektronik, elektroteknik, systemenheter och systemintegration. Bolaget ser betydande synergieffekter från samgåendet.

En sammanslagning av verksamheterna Berget AS, elektro-avdelningen hos IDEA Kompetanse och elektronikproduktionen som Westcontrol driver i Högås kommer att äga rum med verkan från 2016/01/01.

Det nya bolaget kommer efter sammanslagningen omsätta 120 miljoner norska kronor med cirka 100 anställda det första verksamhetsåret.

Det nya bolaget kommer att heta Berget AS och aktieägare är Berget Holding 50,28%, Frømyr Invest 17,72%, IDEA Kompetens AS 20,00% och Westcontrol 12,00%.

Processen med att anställa en ny vd har påbörjats.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1