Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© speedfighter17 dreamstime.com Analys | 02 december 2015

Ranking: Världens 20 största chipföretag

Fem av de 20 största bolagen i världen inom chip kommer att nå en tvåsiffrig procentuell tillväxt under året, spår IC Insights.
Den prognostiserade topp-20-rankingen av de största leverantörerna av halvledare (IC och OSD-optoelektroniska, sensor och diskreta), mätt i försäljning, visas i bilden.

Det väntas krävas cirka 4,4 miljarder dollar i intäkter för att nå listan. Sju av bolagen väntas ha intäkter på mer än 12,0 miljarder dollar. Rankingen omfattar åtta leverantörer med huvudkontor i USA, tre i Japan, tre i Taiwan, tre i Europa, två i Sydkorea, och en i Singapore. Listan omfattar tre renodlade kiselsmedjor (TSMC, Globalfoundries och UMC) och fem fabless-företag. Om de tre renodlade kiselsmedjorna uteslöts från rangordningen skulle Japan-baserade Sharp vara rankat som nummer 18, USA-baserade AMD nummer 19 och Kina-baserade fabless-leverantören HiSilicon som nummer 20.Bild: © IC Insights

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2