Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© james boardman dreamstime.com Komponenter | 05 januari 2016

Fingerprint in i fordonsindustrin

Sensortillverkaren Fingerprint Cards , som arbetar med fingeravtryckssensorteknologi, har fÄtt en design win för utveckling och integration i kommersiella tillÀmpningar för fordonsindustrin.
Under det gÄngna Äret har FPC tillsammans med andra bolag utvecklat lösningar som gör det möjligt att tillÀmpa FPCs touchsensorteknologi inom fordonsindustrin. Dessa lösningar har nu utvÀrderats av biltillverkare och andra bolag inom fordonsindustrin, och som ett resultat av detta har FPCs touchsensormodul FPC1025 valts för vidare utveckling och integration i kommersiella tillÀmpningar för fordonsindustrin.

FPC uppskattar att ett antal officiella demonstrationer av FPCs touchsensorteknologi i biltillÀmpningar kommer att ske under 2016, och att kommersiella lanseringar kan ske efter 2016. DÀremot kommer detta inte utgöra nÄgon större ekonomisk skillnad för bolaget under 2016, spÄs vidare.

Jörgen Lantto, vd för FPC, sÀger:

"FPC har etablerat en position som den ledande leverantören av fingeravtryckssensorteknologi för smartphoneindustrin. Vi investerar nu i att anpassa vÄr ledande teknologi för andra marknadssegment, som smarta kort vilket tidigare kommunicerats, dÀr vÄr ambition Àr att utöka vÄrt ledarskap till dessa nya marknadssegment. Baserat pÄ dagens tillkÀnnagivande vill vi lyfta fram fordonsindustrin som ett annat marknadssegment, dÀr FPCs teknologi Àr vÀl lÀmpat. Vi ser fram emot att se demonstrationer av vÄr teknologi i fordonstillÀmpningar under 2016 tillsammans med vÀrldsledande bolag inom fordonsindustrin."
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2