Annons
Annons
© otto ballon mierny dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 januari 2016

Hexatronic förvärvar OpticReach Ltd

Hexatronic Group AB har den 15 januari 2016 ingått ett avtal om förvärv av samtliga aktier i OpticReach Ltd.
OpticReach är ett företag verksamt i Storbritannien inom fiberoptiska systemlösningar och komponenter. Företaget, med säte i Gosport utanför Portsmouth, har cirka 11 anställda och omsatte under det senaste räkenskapsåret runt 20 miljoner kronor med en EBITDA-marginal om cirka 14 procent.

Den fasta köpeskillingen uppgår till motsvarande cirka 9,8 miljoner kronor, varav 30 procent erlägges kontant och 70 procent genom nyemitterade aktier i Hexatronic.

"Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att förvärva OpticReach, som vi känner mycket väl som kund och samarbetspartner till Hexatronic under de senaste åren. Bolaget passar mycket väl in i vår strategi att etablera oss i
ett antal tillväxtmarknader. Vi bedömer att den brittiska marknaden står inför en intressant tillväxt inom framförallt FTTH de kommande åren och OpticReach kommer vara vår plattform för tillväxt i Storbritannien. Matt Taylor och Kieran Stone, som startat och drivit upp OpticReach, är två entreprenörer som kommer passa mycket väl in i Hexatronic Group", säger Henrik Larsson Lyon, koncernchef och vd i Hexatronic Group.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1