Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 januari 2016

ASTG räddar tillgångarna i dotterbolaget

I somras meddelade antenntillverkaren ASTG att det helägda dotterbolaget C2SAT Asia Pacific bedömdes vara bortom all räddning. Nu köps dock inkråmet upp av ASTG.
Den samlade ackumulerade förlusten i C2SAT Asia Pacific uppgick per 2014-12-31 till cirka 27 miljoner kronor. C2SAT Asia Pacific försattes i likvidation i enlighet med engelsk lagstiftning, så kallad Compulsory Liquidation. ASTG har nu definitivt avslutat Asienäventyret samt säkrat och förvärvat de materiella tillgångarna.

Vd Andreas Adelgren kommenterar:

”Det är med stor glädje, vi nu kan delge er aktieägare i ASTG, att alla materiella tillgångar från Asienäventyret hamnar hos ASTG. Ni gamla aktieägare får åtminstone viss rättmätig återbetalning av allt riskkapital som investerats i och runt dessa tillgångar. I samband med att vi under augusti 2015 försatte C2SAT Asia Pacific i likvidation blev den naturliga åtgärden att vi redan under hösten 2015 skrev ner det bokförda lagervärdet, från cirka 13 MSEK till 0.

I och med förvärvet får ASTG hem komponenter och ett antal antenner.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2