Mönsterkort | 06 juni 2002

Siemens bygger på SÖS

I fredags invigdes officiellt den nya röntgenavdelningen på Södersjukhuset i Stockholm - Bilddiagnostiskt Centrum (BDC).
Integrerad bilddiagnostik med bilder och remisser i digitala system skall effektivisera vårdprocessen. Digitala bilder och integrerad bilddiagnostisk är framtiden inom röntgenverksamheten och till det nya Bilddiagnostiskt Centrum på SÖS har Siemens levererat merparten av utrustningen.

- Det här har varit är ett både stort och viktigt projekt för Siemens, säger Lars Filipsson, marknadschef på Siemens, dels för att det är så omfattande, dels för att SÖS här har tagit ett stort kliv in i framtiden. Bilddiagnostiskt Centrum är helt nybyggt och man har därför kunna bygga lokalerna helt för den nya utrustningen och skapat ett nytt sätt att arbeta på.

Siemens har i samarbete med personal från Södersjukhuset också utvecklat en helt ny utrustning för akuta röntgenundersökningar, Aristos FX. En projektgrupp bestående av representanter från både SÖS och Siemens arbetat fram detta nya koncept där SÖS blir det första sjukhuset i världen att installera den nya utrustningen.

- Sverige ligger lång framme internationellt när det gäller medicinteknisk utrustning på sjukhusen och Södersjukhuset blir nu en viktig referens för Siemens Medical Solutions, säger Lars Filipsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1