Annons
Annons
© /Fun General/2012/ Elektronikproduktion | 19 januari 2016

Europa får ny EMS-koncern – med sikte på Skandinavien

Ännu en konsolidering sker nu på EMS-marknaden. Thailändska SVI köper upp österrikiska Seidel Electronics Group – och vill därmed växa på både kontinenten och i Skandinavien.
Det är den thailändska EMS-koncernen SVI som nu köper Seidel. SVI har i och för sig sedan tidigare varit i allra högsta grad närvarande i främst den Skandiaviska regionen – genom ett danskt kontor (och arbetar bland annat med Axis) – men får nu också tillverkning i regionen.

Transaktionen ska stödja SVI:s affärer på den europeiska marknaden, i synnerhet den tyskspråkiga delen. SVI har samtidigt redan cirka 80 procent av försäljningen hos Europeiska kunder men har som sagt saknat tillverkning i regionen. Samtidigt anger bolagen att Seidels starka närvaro i DACH tillsammans med SVI:s närvaro i Skandinavien innebär starka synergier som kan lyftas fram.

Seidel Electronics Group har cirka 700 anställda och en omsättning på runt 840 miljoner kronor. Koncernen bedriver tillverkning i Österrike, Slovakien och Ungern.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2