Annons
Annons
© 4designersart dreamstime.com Komponenter | 21 januari 2016

Microchip vann striden om Atmel

Då ser följetongen ut att gå mot sitt slut: Microchip går segrande ur striden och betalar 3,56 miljarder dollar för Atmel.
Länge såg det ut som att Dialog skulle köpa upp Atmel men Microchip sladdade in och budet de lämnade ansågs bättre. Förvärvspriset motsvarar ett totalt aktievärde på cirka 3560 miljoner US-dollar.

"Vi är glada över att välkomna Atmels anställda till Microchip och ser fram emot att avsluta transaktionen och arbeta tillsammans för att realisera fördelarna med ett kombinerat arbetslag som bedriver en enhetlig strategi. När konsolideringen inom halvledarindustrin pågår, fortsätter Microchip att utföra en mycket framgångsrik konsolideringsstrategi med en rad förvärv som har bidragit till att fördubbla vår omsättning och tillväxttakten jämfört med vår organiska intäktstillväxttakt under de senaste åren", säger Steve Sanghi, vd och koncernchef för Microchip.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1