Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© juan manuel robledo dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 januari 2016

Stjernberg Automation levererar till 3M

Stjernberg Automation har levererat en laserlödmaskin till 3M i Gagnef. Leveransen innefattade laserlödutrustning för integration i en befintlig produktionslinje.
Lödutrustningen ska löda kontaktbleck mot kretskort. Lödutrustningen positionerar laserlödverktyget över lödpunkterna, klÀmmer och fixerar kontaktblecken mot kretskortet och löder fast blecket genom en closed-loop-process. Detta innebÀr att en pyrometer mÀter temperaturen och reglerar lasereffekten efter behov för att skapa en sÄ bra lödning som möjligt.

– Laserlödning Ă€r skonsamt mot produkterna, ger en hög lödkvalitet och med hjĂ€lp av laser kan komponenter med hög termisk massa lödas, berĂ€ttar Daniel Pettersson, automationstekniker pĂ„ Stjernberg Automation. Maskinen vi har levererat till 3M ger en stabil lödprocess och Ă€r en flexibel och enkel "plug and play"-lösning, som Ă€r kapslad med egen ventilation. Detta minskar risken för att personal utsĂ€tts för lödĂ„nga. Genom att automatisera processen ökar vi produktiviteten ytterligare, berĂ€ttar Daniel Pettersson vidare.

Utrustningen Àr integrerad i 3Ms befintliga produktionslinje.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2