Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© otto ballon mierny dreamstime.com Komponenter | 19 februari 2016

Habia Cable hjälpte Beijer Alma till rekordår

Det fjärde kvartalet blev ett kvartal med högre resultat jämfört med motsvarande period föregående år. Därmed blev 2015 det bästa året hittills i Beijer Almas historia.
Trots att det var motigt på en del marknader kunder Beijer redovisa ett rekordår, delvis hjälpta av en stark utveckling hos Habia Cable.

Habias fakturering sjönk med 6 procent justerat för valutakurseffekter. Trots detta ökade rörelseresultatet till 31 miljoner kronor (27). För helåret blev resultatet rekordhöga 99 miljoner kronor (94). Resultatet påverkades positivt av mixeffekter.

Försäljning till traditionella industrikunder och telekomkunder försvagades under året, medan
försäljningen till kunder inom kärnkraftindustrin ökade kraftigt. Faktureringen av kabel till kärnkraftskunder fördubblades under året till över 90 miljoner kronor och orderingången steg 150 procent till 120 miljoner kronor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1