Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cumypah dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 mars 2016

Assa Abloy säljer verksamhet till japanska Alpha Corporation

Assa Abloy har tecknat avtal med japanska Alpha Corporation om försäljning av verksamheten inom billås (Car Locks).
Verksamheten kommer att komplettera Alpha Corporations nuvarande verksamhet inom billås och ge upphov till synergier vilka för närvarande är begränsade inom Assa Abloy.

Billåsverksamheten, med huvudkontor i Tyniste, Tjeckien, har 450 anställda och verksamhet i Mexiko, Tyskland, Schweiz och Kina. Omsättningen för 2015 uppgick till 550 miljoner kronor( 60 miljoner euro).

Alpha Corporation har sitt huvudkontorr i Yokohama, Japan, och drygt 4'250 anställda. Förvärvet utökar bolagets globala verksamhet till 19 orter i totalt 11 länder.

”Jag tycker att det är mycket glädjande att billåsverksamheten i Alpha Corporation får en långsiktig ägare som ger företaget ett industriellt hem och därmed skapar förutsättningar för en fortsatt bra utveckling”, sade Johan Molin, vd och koncernchef.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2