Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 03 mars 2016

ABB ska stärka kraftinfrastrukturen i Irak

ABB har vunnit en order vÀrd cirka 100 miljoner USD frÄn Mass Global Holding. Ordern omfattar leverans av en kraftanlÀggning med ett gasisolerat stÀllverk (GIS) som ska bidra till att integrera 3 000 MW elkraft frÄn ett kraftverk som nyttjar Iraks naturgastillgÄngar.
ABB kommer att ansvara för design, konstruktion, leverans, installation och driftsÀttning av kraftanlÀggningenför transmission och distribution, exklusive anlÀggningsarbeten. Detta kommer att bli Iraks största kraftanlÀggning för 400/132 kilovolt (kV), utrustad med ett toppmodernt gasisolerat stÀllverk. GIS-tekniken frÄn ABB kommer att förbÀttra driftsÀkerheten, effektiviteten och sÀkerheten och samtidigt minimera anlÀggningens pÄverkan pÄ miljön och dess behov av underhÄll.

ABB kommer ocksÄ att leverera tvÄ 400/132 kV autotransformatorer för omvandling av spÀnningen till distributionsnivÄ, liksom avancerade relÀ- och kontrollsystem baserade pÄ IEC 61850 för skydd, övervakning och kontroll av kraftanlÀggningens utrustning.

– Vi Ă€r glada att ha fĂ„tt förtroendet att leverera bland annat gasisolerade stĂ€llverk samt relĂ€- och kontrollsystem via ABB i VĂ€sterĂ„s med start under 2016. Ordern Ă€r betydande för enheterna Grid Integration och Grid Automation, baserade i VĂ€sterĂ„s, sĂ€ger Erik Oja, divisionschef för Power Grids i Sverige.

Ordern bokades under fjÀrde kvartalet 2015.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1