Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© baloncici dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 mars 2016

Sony släpper inte greppet om Lund

Trots turbulenta Är med neddragningar i ryggen har Sony inte slÀppt sitt grepp om Lund.
Det var i mars förra Äret som Sony Mobile storvarslade. 1'000 personer pÄverkades - det slutade i 975 uppsÀgningar. Utöver det: nedlÀggningsrykten, domedagsrubriker.

I en intervju med Sydsvenskan vill Sony ge en bild av att de avser vara fortsatt livskraftiga i regionen. Bland annat trycker de pÄ att Sony i Lund fortsatt Àr ett av Europas största utvecklingscenter inom mobil kommunikation.

– Hela bolaget omstrukturerades för att anpassas till att bygga stabilitet och dĂ€refter tillvĂ€xt. Samtidigt sĂ„ bestĂ€mde man sig för att flytta ett antal huvudkontorsfunktioner till Tokyo. Det pĂ„verkade storleken pĂ„ hela organisationen, sĂ€ger PĂ€r Thuresson, vd för Sony Mobile Communications, till Sydsvenskans 8till5.

Han lyfter bland annat fram att mÄnga av de nya funktioner som presenterades i Sonys flaggskeppsmodell Xperia förra veckan har utvecklats i Lund. Detsamma kan ocksÄ sÀgas för mjukvara .

I framtiden ska bolaget fortsÀtta utveckla inom Internet of Things:

– Vi tittar pĂ„ hur vi kan bredda oss inom IoT och hur vi kan utveckla koncept för att effektivisera olika industrier. För oss har det alltid varit viktigt att jobba bĂ„de med industrin och akademin och dĂ€rför Ă€r det viktigt att vi finns kvar i den hĂ€r regionen, sĂ€ger PĂ€r Thuresson till tidningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2