Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Komponenter | 09 mars 2016

Next Biometrics ser framtid inom flera marknader

Norska Next Biometrics vd, Tore Etholm-Idsoe, berÀttade i en radioshow kallad Here & Now om att företaget ser en framtid för sina fingeravtrycks-sensorlösningar i bland annat smart cards och i hemmet.
Tore Etholm-Idsoe berÀttade i radioprogrammet om den vÀxande anvÀndningen av fingeravtryckslÀsning för sÀkerhetsapplikationer, inklusive smart cards, PC-datorer, telefoner och surfplattor, samt Ätkomstkontroll inom hem och företag. Han berÀttade att mÄlmarknaderna Àr de som har en en-till-en-kontext och dÀr man typiskt kan behandla informationen pÄ mindre Àn en sekund.

"Fingeravtryckssensorer kommer nu att börja dyka upp i en mÀngd olika sammanhang. TÀnk pÄ det: varje dag autentiserar vi oss tiotals gÄnger eller mer, Ànda upp till hundra gÄnger i olika sammanhang, nÀr vi i allt högre grad anvÀnder fingeravtrycksteknik för att komma in i smarta telefoner eller surfplattor eller till och med vÄra hem och mer dÀrtill."

FingeravtrycksavlÀsning ersÀtter i dessa applikationer behovet av ett lösenord. Han passade ocksÄ pÄ att tacka Apple för del av framgÄngen inom produktsegmentet. Det var först nÀr Apple under 2013 lanserade funktionen i sin iPhone som marknaden tog ordentlig fart, menade han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2