Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Komponenter | 09 mars 2016

Next Biometrics ser framtid inom flera marknader

Norska Next Biometrics vd, Tore Etholm-Idsoe, berättade i en radioshow kallad Here & Now om att företaget ser en framtid för sina fingeravtrycks-sensorlösningar i bland annat smart cards och i hemmet.
Tore Etholm-Idsoe berättade i radioprogrammet om den växande användningen av fingeravtrycksläsning för säkerhetsapplikationer, inklusive smart cards, PC-datorer, telefoner och surfplattor, samt åtkomstkontroll inom hem och företag. Han berättade att målmarknaderna är de som har en en-till-en-kontext och där man typiskt kan behandla informationen på mindre än en sekund.

"Fingeravtryckssensorer kommer nu att börja dyka upp i en mängd olika sammanhang. Tänk på det: varje dag autentiserar vi oss tiotals gånger eller mer, ända upp till hundra gånger i olika sammanhang, när vi i allt högre grad använder fingeravtrycksteknik för att komma in i smarta telefoner eller surfplattor eller till och med våra hem och mer därtill."

Fingeravtrycksavläsning ersätter i dessa applikationer behovet av ett lösenord. Han passade också på att tacka Apple för del av framgången inom produktsegmentet. Det var först när Apple under 2013 lanserade funktionen i sin iPhone som marknaden tog ordentlig fart, menade han.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2