Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© batman2000 dreamstime.com Analys | 09 mars 2016

'Nu ser 2016 ut att bli ytterligare ett år av fortsatta svårigheter'

Teknikföretagen skriver att orderingÄngen speglar föregÄende kvartalet - men att det vÀnt nedÄt för elektronikleverantörer och maskintillverkare.
OrderingÄngen i Teknikindustri ökar i samma omfattning som under föregÄende kvartal. Samtidigt har lÀget försÀmrats med minskad orderingÄng för maskin-, metallvaru- och den elektrotekniska industrin samt för leverantörer. Kapacitetsutnyttjandet och behovet av arbetskraft Àr sammantaget i stort sett oförÀndrat jÀmfört med sista kvartalet i fjol, skriver Teknikföretagen,

– Konjunkturbarometern för första kvartalet Ă„terspeglar de senaste mĂ„nadernas allt sĂ€mre internationella konjunktursignaler. Detta mĂ€rks frĂ€mst pĂ„ tillverkare av investeringsvaror och samtliga grupper av leverantörer. DĂ€remot Ă€r det som tidigare ett bĂ€ttre affĂ€rslĂ€ge för transportmedelsindustrin dĂ€r orderingĂ„ngen nu ökar i lite högre omfattning Ă€n föregĂ„ende kvartal, sĂ€ger Teknikföretagens ekonom Bengt Lindqvist i en kommentar till rapporten.

– Med lĂ€gre aktivitet i Kina och s.k. tillvĂ€xtlĂ€nder samt ett Europa som inte vill accelerera nĂ€mnvĂ€rt börjar lĂ€get bli bekymmersamt. Nu ser 2016 ut att bli ytterligare ett Ă„r av fortsatta svĂ„righeter utom för nĂ„gra fĂ„ storföretag, sĂ€ger Bengt Lindqvist.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1