Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© volvo Elektronikproduktion | 10 mars 2016

Volvo: Standardisera laddningen av elbilar

Volvo stÀller sig bakom Charging Interface Initiative, ett konsortium av intressenter som bildats för att göra CCS (Combined Charging System) till standard för laddning av eldrivna fordon.
– Den globala fordonsindustrin mĂ„ste införa en standardiserad laddinfrastruktur för elbilar, sĂ€ger Peter Mertens, Senior Vice President för Research & Development pĂ„ Volvo Cars.

För att stĂ€rka efterfrĂ„gan pĂ„ elbilar samt sĂ€kerstĂ€lla att kunderna verkligen tar till sig tekniken, mĂ„ste det finnas en enkel – standardiserad – snabb och internationell laddinfrastruktur menar Peter Mertens.

Vi ser att en förÀndring mot helt eldrivna bilar sker i takt med att batteritekniken blir bÀttre, kostnaderna mindre och laddinfrastrukturen kommer pÄ plats.

– Vi har redan tekniken men laddinfrastrukturen Ă€r inte dĂ€r riktigt Ă€n. Om vi ska kunna lĂ€gga oron för att inte hitta laddstationer bakom oss Ă€r ett globalt standardiserat laddsystem ett mĂ„ste, sĂ€ger Peter Mertens.

Med Combined Charging System har bĂ„de enfas- och snabb trefasladdning med hjĂ€lp av vĂ€xelström pĂ„ maximalt 43 kW samt likström pĂ„ maximalt 200 kW, som i framtiden kan höjas till 350 kW – i samma system.

Charging Interface Initiative hÄller just nu pÄ med att titta pÄ vilka krav som ska gÀlla för framtagningen av laddrelaterade standarder och certifiering för biltillverkare runt om i vÀrlden.

– Vi Ă€r mycket stolta över att kunna bidra till och ta del av standardiseringen av laddsystem för elbilar. Avsaknaden av just en sĂ„dan standard Ă€r det som i första hand sĂ€tter stopp för att det ska bli fler elbilar pĂ„ marknaden, sĂ€ger Peter Mertens.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1