Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel schweinert dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 mars 2016

Tunga aktörer samarbetar inom IoT

NI, Bosch Rexroth, Cisco, Intel, KUKA, Schneider Electric och TTTech ska samarbeta med Industrial Internet Consortium om en testbÀdd för tidskritiska nÀtverk.
National Instruments (NI) har startat ett samarbete med Industrial Internet Consortium (IIC) och företagen Bosch Rexroth, Cisco, Intel, KUKA, Schneider Electric och TTTech för att utveckla vÀrldens första testbÀdd för tidskritiska nÀtverk, Time Sensitive Networking (TSN). Tillsammans ska företagen förbÀttra nÀtverksinfrastrukturen sÄ att den klarar ett framtida industriellt Internet of Things (IIoT) och Industri 4.0.

MÄlet med testbÀdden Àr att visa pÄ vÀrdet av de nya standarderna i Ethernet IEEE 802, ofta kallade TSN, i ett ekosystem med produktionstillÀmpningar. TSN Àr grunden i en standardiserad och öppen nÀtverksinfrastruktur som gör att produkter frÄn olika tillverkare kan samexistera och att nya enheter kan adderas samtidigt som prestanda garanteras.

Tekniken stödjer styrning och synkronisering i realtid, till exempel rörelser hos robotar, via ett enda EthernetnĂ€tverk. TSN kan dessutom hantera annan trafik som finns i fabriken vilket ger en konvergens mellan IT- och styrsystemen. Tidigare anvĂ€nde man ofta icke-standardiserade eller fristĂ„ende nĂ€tverk för realtidsdelarna vilket gjorde det mycket svĂ„rare – ofta omöjligt – att komma Ă„t data frĂ„n processen.

“TestbĂ€ddar Ă€r en av huvudaktiviteterna för IIC och dess medlemmar. Innovationerna och möjligheterna för industriellt Internet skapas i vĂ„ra testbĂ€ddar. Det gĂ€ller nya tekniker, nya applikationer, nya produkter, nya tjĂ€nster och nya processer som initieras, utvĂ€rderas och testas rigoröst för att bevisa sin anvĂ€ndbarhet och funktionalitet innan de sĂ€tts pĂ„ marknaden”, sĂ€ger Dr. Richard Soley, som Ă€r högsta ansvarig pĂ„ IIC.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2